MB2012.reismee.nl

Voorbereidingsweekend Ardennen (dag 2)

Van uitslapen was geen sprake deze zondag. Om 08.30 uur was al het ontbijt in Le Moulin. Het ontbijt was goed verzorgd. Tevens was er de gelegenheid om je eigen lunchpakket samen te stellen. Deze dag hadden wij nog drie activiteiten te gaan.

Rotsklimmen
Voor de eerste activiteit van deze zondag namen wij vanaf de camping de door Mountain Network beschikbaar gestelde gordels en helmen mee. Na een korte wandeling kwamen wij op het terrein van het nabijgelegen Hotel Pont-à-Lesse, waar een geschikte klimrots aanwezig was. Dit was weer eens wat anders dan een klimhal. Vier klimroutes waren uitgezet. Eén van categorie 3, twee van categorie 5 en één van categorie 6. Vier teams werden samengesteld. Een persoon klom terwijl de ander zekerde. Spannend was het allemaal niet, maar wel leuk. Onze begeleider had al snel in de gaten dat bij ons team wel de nodige ervaring reeds aanwezig was.

Klettersteigen
Na een korte pauze kregen wij een nieuwe begeleider voor het klettersteigen. Om bij het startpunt te komen moesten wij eerst een stukje naar beneden wandelen. Het was geen lange route, maar wel een leuke. Vooral op het einde. Daar moesten wij zonder verdere hulpmiddelen een groot gat overbruggen. Het was even puzzelen naar de juiste manier om over te steken. Vooral de hogere delen van de route boden een mooi uitzicht over de omgeving.

Wandelen
Voor de laatste activiteit werden wij met een kaart en kompas op pad gestuurd. Wij kregen een korte routebeschrijving en wat aanwijzingen te horen. Waarschijnlijk was het doel dat wij gezamenlijk terug zouden keren zonder ruzie te krijgen over de te wandelen route. Kortom teambuilding. Zonder Ed, want vanwege een in de ochtend opgelopen voetblessure leek het verstandiger dat hij niet mee ging lopen.

Bij de uitgang van de camping liepen wij naar het oosten om de Lesse via een brug over te steken. Via Rue de Castel liepen wij langs een begroeide rotswand en volgden wij de Lesse voor een korte tijd. Wij kwamen terecht in het plaatsje Forges, waar wij de weg bleven volgen tot wij de rivier de Maas aankwamen. Hier liepen wij richting het westen, langs de Maas. Bij het oversteken een de brug kwamen wij weer in het dorp Anseremme. Wij bleven langs de Maas lopen. De plaatselijke jachthaven passeerden wij. Uiteindelijk kwamen wij uit bij het belangrijkste Belgische rotsklimgebied Rochers de Freyr. Deze druk bezochte klimrotsen waren wel een niveau hoger dan waar wij in de ochtend trots klommen en weer afdaalden. Via een zigzag-paadje liepen wij naar boven en kwamen wij uit bij Chamonix. Chamonix? Het was slechts een restaurant, welke dezelfde naam had als onze aanstaande bestemming in Frankrijk. Maar de eindbestemming van deze wandeling was niet ver meer. Terug in het Le Moulin leverden wij kaart en de ongebruikte kompas in en wij dronken nog wat thee en koffie om even bij te komen.

Na de laatste spullen ingepakt te hebben verlieten wij rond 16.00 uur de camping. Ter afsluiting van een geslaagd weekend aten wij bij onze vaste stek in Breda.

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!