MB2012.reismee.nl

Mont Blanc 2012

MB2012 is een gewijzigde voortzetting van CK2010. In 2010 ging het team voor de Kilimanjaro in Tanzania. In de zomer van 2012 staat de Europese Mont Blanc op het programma.

De Mont Blanc is met haar 4810 meter de hoogste berg van de Alpen en tevens van West-Europa. De top van de berg ligt in Frankrijk.

De klim van de Mont Blanc is niet gemakkelijk. Een vergelijking met de Kilimanjaro is niet geheel op haar plaats, maar om jullie toch een idee te geven een kleine opsomming.

De Mont Blanc is ruim een kilometer lager dan de Kilimanjaro en de tijd op de berg is beperkt tot twee dagen (Kilimanjaro was een week). De overnachting vindt plaats in een hooggelegen chalet.
Daar staat tegenover dat de beklimming grotendeels in een koud klimaat is en de beklimming is behoorlijk pittig.
Een succesvolle beklimming is ook sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. De gidsen bepalen of het verantwoordelijk is om verder te gaan. Elke gids neemt twee deelnemers mee. Aan een touw!

Globaal is dit het programma:
2012-02: Trainingsbijeenkomst Arnhem, inclusief verplichte (!) medische keuring én conditietest.
2012-05: Trainingsweekend Ardennen
2012-07: Training Italië met beklimming van de Gran Paradiso en aansluitend...
2012-07: Beklimming van de Mont Blanc in Frankrijk.

De deelnemersgroep is waarschijnlijk iets kleiner dan in 2010, maar in ieder geval nog niet definitief. Het is de bedoeling dat het team de tocht onderneemt met het Nederlandse Mountain Network (Mont Blanc Expeditie), die ook de genoemde trainingen organiseert.
De inschrijvingen voor 2012 zijn echter pas in september 2011 mogelijk. Nog een paar maanden geduld dus...

Reacties

Reacties

Ruud

"2012-02: Trainingsbijeenkomst Arnhem, inclusief verplichte (!) medische keuring én conditietest."

Ga je ook die wand beklimmen daar? Dat heb ik een tijdje terug gedaan. Of moet je niet zo klimmen? Als ik het goed begrepen had (even bagitaliserend gezegd) is de Kilimanjaro meer een zeer zware wandeling toch?

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!